aventură · Beletristică · Citate · Fantasy · literatura contemporana · literatura universala · Mister · Recenzii cărţi · Young Adult

Recenzie „Misiunea lui Sennar” (Cronicile Lumii Pământene #2) de Licia Troisi

Aventurile lui Nihal, jumătate-elf continuă în volumul doi al seriei Cronicile Lumii Pământene, Misiunea lui Sennar. După ce cu greu şi-a făcut locul la Academia Cavalerilor Dragonului, Nihal îşi urmează stagiatura sub aripa ocrotitoare a gnomului, Ido. Dar demonii interiori ai lui Nihal sunt greu de ţinut în frâu. Dispariţia lui Fen le-a stârnit şi mai mult întunecimea, vocile lor făcându-se tot mai prezente cerându-şi răzbunarea sângeroasă. Deşi este mândru de ucenicul său, Ido nu se poate ţine departe de setea de sânge a lui Nihal. Văzându-se pe sine în apucăturile acesteia, face tot posibilul de a o împinge spre viaţă şi spre dorinţa de a gusta din tainele ei.

Timpul schimbă înfăţişarea lucrurilor şi a amintirilor.

În acelaşi timp, forţa Tiranului se extinde, iar Consiliul magilor ajunge la luarea de măsuri extreme. Sennar, cel mai tânăr din Consiliu şi vocea căruia se face cel mai puţin auzită, se trezeşte aruncat în misiunea vieţii sale. Deşi idee proprie, mai marii Consiliului îl obligă să-şi însuşească misiunea de unul singur, Sennar pornind astfel într-o călătorie a cărei reuşită are şanse infime. Mai exact, el merge în căutarea Lumii Scufundate pentru a cere susţinere militară. Călătoria nu este însă lipsită de pericole. Pe de o parte, nimeni nu a mai ajuns în Lumea Scufundată, iar riscurile de a-şi pierde viaţa sunt majore. Pe de altă parte, locuitorii Lumii Scufundate au părăsit uscatul tocmai din cauza urii şi a războaielor continue ale celor de pe uscat. Va fi oare binevenit invadatorului Sennar, în cazul reuşitei misiunii sale?

-Trebuie să-ţi mărturisesc ceva. Prima oară când te-am văzut, m-am gândit că erai un imbecil. Apoi, când mi-au povestit despre eliberarea lui Rool, m-am răzgândit. După cât se pare însă, e adevărat că prima impresie e cea care contează.

În timp ce Sennar îşi riscă viaţa pentru o misiune imposibilă, Nihal este supusă la noi provocări. Una dintre ele îi încrucişează drumul cu cel al lui Laius, singurul său prieten de la Academie. Putem afirma astfel că, în puţinele pauze dintre două răfuieli, Nihal începe să-i mai observe şi pe ceilalţi din jurul său. Dar când credem că demonii lui Nihal au intrat în hibernare apar noi scântei ce transformă o vâlvătaie într-un adevărat incendiu. Scânteia de azi se numeşte Dola, un general al Tiranului şi cel ce a condus atacul asupra Salazarului.

Tragedia soseşte pe neaşteptate, în cel mai liniştit moment. Şi atunci când mori nu e niciodată aşa cum ţi-ai imaginat.

O confruntare necâştigată cu generalul Dola o împinge pe Nihal la abordarea unor noi strategii. Ce te faci însă când ideile tale nu numai că nu-s acceptate de cei din jur ci sunt chiar interzise? Luptăm până la capăt, indiferent de consecinţe sau căutăm un subterfugiu? La toate se adaugă noi secrete ce ies la iveală, măturând totul în calea sa şi reconstruind vechile fortăreţe.

Va reuşi Sennar să aducă întăriri până nu-i totul pierdut sau se va număra şi el în catastiful eroilor pierduţi în luptă? Îşi va înfrânge Nihal demonii pentru a deveni un luptător de nădejde sau se va arunca în luptă întru pierzanie? Rezultatul luptei va depinde de cât de dedicat eşti ţelului tău într-o confruntare pe viaţă şi pe moarte.

Aşa cum am precizat cu ocazia recenzării volumului Nihal de pe Pământul Vântului, seria Cronicile Lumii Pământene de Licia Troisi a fost publicată de Editura Rao. Din nefericire, pe site-ul editurii mai este disponibil doar volumul trei din serie, Talismanul puterii. Din fericire, disponibilă este o altă serie de aceeaşi autoare, Războaiele Lumii Pământene.

Tot din fericire, seria de faţă mai poate fi găsită uneori disponibilă pe anticariatele târgulcărţii.ro şi printrecărţi.ro.

Enjoy!

Titlu: Misiunea lui Sennar

Titlu original: La missione di Sennar

Autor: Licia Troisi

Seria: Cronicile Lumii Pământene

Editură: Rao

An de publicare: 2009

Nr. de pagini: 348

Un gând despre „Recenzie „Misiunea lui Sennar” (Cronicile Lumii Pământene #2) de Licia Troisi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s